Jabłka grillowane z konfiturą żurawinową i orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny deser prosto z grilla!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka średnie: 4 sztuki
    - sok z cytryny: 4 łyżki
    - konfitura żurawinowa: 8 łyżeczek
    - orzechy laskowe siekane: 8 łyżeczek

Jabłka grillowane z konfiturą żurawinową i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane jabłka 1. Jabłka umyć,przekroić na połówki,usunąć gniazda i posmarować sokiem z cytryny - wyłożyć przekrojoną stroną na ruszt i grillować na małym żarze ok.5min.Do połówek nakładamy po łyżeczce konfitury i posypujemy orzechami.
  • Jabłka pieczone na grillu 2. Każdą połówkę owijamy folią aluminiowa i wykładamy na grill - grillować 25min. na średnim żarze.Wyjąć z folii i podawać.
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy