Jabłecznik z orzechami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo pyszne jesienne ciasto ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka cukru
    2/3 szklanki oleju
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka cynamonu
    szklanka posiekanych orzechów włoskich
    4 jabłka pokrojone w plastry

Jabłecznik z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem. Następnie dodać olej i wymieszać. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Dokładnie wymieszać. Kolejno wsypać orzechy włoskie i jabłka - delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć ciasto do formy. Piec w temperaturze 175 stopni Celsjusza około 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy