Imprezowe koszyczki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Proste danie, odpowiednie na każdą imprezę

  • 15 min

Składniki:

  • Bagietka
    Serek naturalny/ze szczypiorkiem
    Por
    Winogrono białe
    Szynka długo dojrzewająca
    Masło

Imprezowe koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroimy w krążki i smarujemy masłem. Następnie podsmażamy na suchej patelni do zrumienienia. Po ostygnięciu smarujemy serkiem. Z szynki robimy kwiatuszka i układamy na serku. W środek wkładamy białe winogrono. Pora tniemy na wąskie paski, formujemy ucho i wbijamy w serek.

Porady

Winogron można zastąpić innymi dodatkami np: oliwkami, pomidorem, rzodkiewką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy