Imbirowe kotlety mielone z indyka

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso indycze, podkreślone aromatycznym imbirem i słodyczą wydobytą z marchewki.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego z indyka
    2 łyżki startego imbiru
    2 młode marchewki
    1 łyżka mąki
    2 łyżki sosu ostrygowego
    olej rzepakowy do smażenia
    sól, pieprz

Imbirowe kotlety mielone z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Imbirowe kotlety mielone z indyka 1. Mięso mieszamy ze startym imbirem, marchewką startą na wiórki, mąką i sosem ostrygowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy