Gulasz z udek z grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne, aromatyczne danie :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa z udek kurczaka
    20 g suszonych grzybów
    1 cebula
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    1 łyżka mąki pszennej
    przyprawa od kurczaka

Gulasz z udek z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać wrzątkiem, najlepiej dzień wcześniej. Mięso pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu. Wrzucić mięso, podsmażyć, dodać grzyby razem z wodą, w której się moczyły i dusić całość około pół godziny. Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki wody, wlać do sosu, wymieszać, przyprawić do smaku, gotować jeszcze 5 minut. U mnie z brązowym ryżem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy