Gulasz z serduszek drobiowych i fasoli mung

0 (0 ocen)

  • 60 min

gulasz

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g serduszek drobiowych
    1 por (biała część)
    1 marchewka
    3/4 szkl fasoli mung
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka suszonej papryki
    szczypta chili
    pieprz ziołowy
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka mąki

Gulasz z serduszek drobiowych i fasoli mung - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serduszka myjemy i oczyszczamy wewnątrz, Gotujemy w osolonym wrzątku z marchewką.
    Ugotowane wyławiamy, wywar przecedzamy przez sito , marchewkę i serduszka kroimy na plasterki i dodajemy do wywaru, następnie dodajemy pokrojony por, przyprawy i fasolę mung, gotujemy do momentu aż fasola mung zaczyna pękać. Doprawiamy gulasz do smaku i podprawiamy łyzką mąki rozrobioną w wodzie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy