Gulasz z łopatki

0 (0 ocen)

bardzo często robię go na obiad

Składniki:

  • 60 dag łopatki wieprzowej
    1 cebula
    tłuszcz do smażenia
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    woda

Gulasz z łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso. Posypać solą i pieprzem, dodać cebulę i smażyć razem, aż cebula będzie szklista. Podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby dolać wodę. Gdy mięso będzie miękkie powstały sos można zagęścić zawiesiną mąki i wody.

Komentarze

Podobne przepisy