Gulasz z fasolką czerwoną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny,rozpływający się w ustach gulasz,z dodatkiem czerwonej fasolki.Bardzo prosty w przygotowaniu:)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa z łopatki lub szynki wieprzowej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    papryka słodka(1 łyżka)
    przyprawa do gulaszu(1 łyżka)
    czerwona fasolka z puszki z zalewą
    2 liście laurowe
    2 kulki ziela angielskiego
    szczypta kminku mielonego
    2 łyżki mąki
    woda
    sól,pieprz,papryka ostra
    2 łyżki oleju

Gulasz z fasolką czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso,cebulkę kroimy w kostkę.Do garnka wlewamy olej i podsmażamy mięso i cebulę,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Gdy mięso się zarumieni,podlewamy go dwiema szklankami zimnej wody i dusimy do miękkości, z liściem laurowym i zielem angielskim.Następnie dodajemy łyżkę przyprawy do gulaszu i papryki słodkiej w proszku.I wlewamy fasolkę z zalewą.Mąkę mieszamy z wodą i zagęszczamy gulasz.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,mielonym kminkiem i szczypta ostrej papryki.Podajemy z ziemniakami,pieczywem,kaszą czy ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy