Pyszny,rozpływający się w ustach gulasz,z dodatkiem czerwonej fasolki.Bardzo prosty w przygotowaniu:)
1 godz. 30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
0,5 kg mięsa z łopatki lub szynki wieprzowej
1 cebula
2 ząbki czosnku
papryka słodka(1 łyżka)
przyprawa do gulaszu(1 łyżka)
czerwona fasolka z puszki z zalewą
2 liście laurowe
2 kulki ziela angielskiego
szczypta kminku mielonego
2 łyżki mąki
woda
sól,pieprz,papryka ostra
2 łyżki oleju
Gulasz z fasolką czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso,cebulkę kroimy w kostkę.Do garnka wlewamy olej i podsmażamy mięso i cebulę,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Gdy mięso się zarumieni,podlewamy go dwiema szklankami zimnej wody i dusimy do miękkości, z liściem laurowym i zielem angielskim.Następnie dodajemy łyżkę przyprawy do gulaszu i papryki słodkiej w proszku.I wlewamy fasolkę z zalewą.Mąkę mieszamy z wodą i zagęszczamy gulasz.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,mielonym kminkiem i szczypta ostrej papryki.Podajemy z ziemniakami,pieczywem,kaszą czy ryżem.
Komentarze