Gulasz wieprzowy z pieczarkami

0 (0 ocen)

Moja propozycja dla leniwych na obiad.Mięso duszone na wolnym ogniu staje się niewiarygodnie miękkie i smaczne.Znakomicie pasuje z kaszą .

Składniki:


  • Składniki :

    400g karkówki wieprzowej
    2 cebule
    6-8 szt pieczarek
    1/2 puszki pomidorów krojonych w puszce
    bulion
    sól
    pieprz
    ziele angielskie
    liść laurowy
    olej

Gulasz wieprzowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso opłukaj i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso. Ściągnij karkówkę i przełóż na talerz. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i na tym samym tłuszczu smaż co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pomidory. Duś pod przykryciem przez 50-60 minut co jakiś czas mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy