Gulasz wg Pauliny

0 (0 ocen)

Pyszny i aromatyczny gulasz mięsno-warzywny. Który idealnie smakuje z chlebem jak i z kaszą czy ryżem

Składniki:

  • 600 g łopatki bez kości
    1/2 żółtej papryki
    1/2 pomarańczowej papryki
    1 marchew
    1 duża czerwona cebula
    1 duża cebula
    3 -4 spore pieczarki
    5 małych ogórków kiszonych
    1 puszka pokrojonych pomidorów bez skóry
    sól
    pieprz
    3 małe suszone papryczki chilli

Gulasz wg pauliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę pokrój w kostkę. Posyp 2 łyżkami mąki i wymieszaj.
  • 2. Cebule obierz, i pokrój w drobną kostkę. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Papryki pokrój w kostkę, Pieczarki zetrzyj na tarce na plasterki. Ogórki i pomidorki pokrój w kostkę.
  • 3. W garnku rozgrzej 3 - 4 łyżki oleju. Wrzuć mięso, pieczarki i cebulę, Posyp szczypta soli. Często mieszając przesmażaj ok 10 min. Całość zalej 1l wody, dodaj pozostałe warzywa oraz suszone papryczki chilli. Gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając ok 30 min
  • 4. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy