Bardzo lubię mięso z indyka, bo jest delikatne i soczyste. Często przygotowuje z niego gulasze, które lubi mój mąż. Ten zrobiłam z dodatkiem fasoli i dużą ilością marchewki.
1 godz. 10 min
Składniki:
750 g mięsa gulaszowego z indyka
2 duże marchewki
1/2 puszki fasoli
1 cebula
2 liście laurowe
ziele angielskie
pieprz
sól
szczypta kolendry
1 łyżka mąki
1 łyżka kwaśnej śmietany
2 ząbki czosnku
szczypiorek
1 łyżki oleju
Gulasz indyczy z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Wrzucić mięso i obsmażyć na złoto. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do mięsa, zalać szklanką wody. Wrzucić ziele i liście laurowe i dusić około 45 minut. Przyprawić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, zagęścić gulasz. Dodać czosnek i fasolę. Podawać z kaszą i buraczkami.
Komentarze