gulasz indyczy z fasolą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo lubię mięso z indyka, bo jest delikatne i soczyste. Często przygotowuje z niego gulasze, które lubi mój mąż. Ten zrobiłam z dodatkiem fasoli i dużą ilością marchewki.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:



  • 750 g mięsa gulaszowego z indyka
    2 duże marchewki
    1/2 puszki fasoli
    1 cebula
    2 liście laurowe
    ziele angielskie
    pieprz
    sól
    szczypta kolendry
    1 łyżka mąki
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    2 ząbki czosnku
    szczypiorek
    1 łyżki oleju

Gulasz indyczy z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Wrzucić mięso i obsmażyć na złoto. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do mięsa, zalać szklanką wody. Wrzucić ziele i liście laurowe i dusić około 45 minut. Przyprawić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, zagęścić gulasz. Dodać czosnek i fasolę. Podawać z kaszą i buraczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy