Grzyby w śmietanie z jajem na ziemniaczanym puree

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Szybki i prosty obiad, który mogłabym jeść codziennie ;)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 6 średnich kapeluszy borowików
    puree z masłem z 5 ziemniaków
    2 jaja
    200ml śmietany 30% do duszenia grzybów + łyżeczka masła
    sól. pieprz mielony

Grzyby w śmietanie z jajem na ziemniaczanym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze grzybów pokroić, wrzucić na rozgrzane masło, lekko zrumienić, posolić, posypać pieprzem, dusić podlewając porcjami śmietanką, usmażyć jaja sadzone. Na gorące puree ziemniaczaczane wyłożyć grzyby z jajem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy