Grzybowa jajecznica

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna i pachnąca jajecznica.

  • 20 min

Składniki:

  • grzyby leśne ok 12 szt
    jajka 5 szt
    cebula 1/2 szt
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    bazylia 2-3 listki
    sól
    masło

Grzybowa jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obrać, opłukać i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać masło dodać grzyby i oprószyć solą. Dusić przez chwilę. Dodać drobno pokrojoną cebulę, wymieszać.

    Do miseczki wybić jajka i dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i listki bazylii.

    Wylać jajka na grzyby i smażyć do ulubionej konsystencji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy