GRZYBKI MARYNOWANE

0 (0 ocen)

  • 700 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

grzyby marynowane

  • 700 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Grzyby np. podgrzybki, prawdziwki 500 g
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu
    2 łyżeczki cukru
    2 łyżeczki soli
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilaka ziaren pieprzu
    4 liście laurowe

Grzybki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy, większe kroimy na ćwiartki.
    Przed włożeniem do słoików trzeba je obgotować 10-15 minut, a następnie odcedzić na sicie i przełożyć do słoików.
    Zalać gorącą zalewą. Słoiki pasteryzujemy ok.15 minut
    zalewa octowa:
    Wodę gotujemy z octem, cukrem, solą oraz pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy