GRZYBKI MARYNOWANE

  • wyświetlono: 389 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

grzyby marynowane

viki2903
  • 4 porcje
  • 42000min
  • Łatwy

Składniki

Grzyby np. podgrzybki, prawdziwki 500 g
4 szklanki wody
1 szklanka octu
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki soli
kilka ziaren ziela angielskiego
kilaka ziaren pieprzu
4 liście laurowe

Sposób przygotowania przepisu:

GRZYBKI MARYNOWANE

  • 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy, większe kroimy na ćwiartki.
    Przed włożeniem do słoików trzeba je obgotować 10-15 minut, a następnie odcedzić na sicie i przełożyć do słoików.
    Zalać gorącą zalewą. Słoiki pasteryzujemy ok.15 minut
    zalewa octowa:
    Wodę gotujemy z octem, cukrem, solą oraz pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzybyPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

prawdziwki marynowane

Dodane przez: capri

grzybki marynowane

Jako, że grzybobranie dzisiejsze...

grzybki

Dodane przez: goshia

Marynowane grzybki

Odrobina lata zamknięta w słoiku

Marynowane borowiki

Dodane przez: Kloruś

Marynowane borowiki (grzybki)

Dzisiejszy wypad do lasu zaowocował...

grzyby marynowane w occie

Dodane przez: agnieszka8883

Marynowane grzybki

Uwielbiam grzyby! Uwielbiam zabierać...

p

Dodane przez: KuchniaPoli

Grzybki marynowane

Grzybki marynowane.

Grzybki w occie

Dodane przez: Martyna1991

Grzybki marynowane w occie

Takie grzybki pewnie lubi większość...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE