GRZYBKI MARYNOWANE

  • wyświetlono: 208 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

grzyby marynowane

viki2903
  • 4 porcje
  • 42000min
  • Łatwy

Składniki

Grzyby np. podgrzybki, prawdziwki 500 g
4 szklanki wody
1 szklanka octu
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki soli
kilka ziaren ziela angielskiego
kilaka ziaren pieprzu
4 liście laurowe

Sposób przygotowania przepisu:

GRZYBKI MARYNOWANE

  • 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy, większe kroimy na ćwiartki.
    Przed włożeniem do słoików trzeba je obgotować 10-15 minut, a następnie odcedzić na sicie i przełożyć do słoików.
    Zalać gorącą zalewą. Słoiki pasteryzujemy ok.15 minut
    zalewa octowa:
    Wodę gotujemy z octem, cukrem, solą oraz pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

grzybyPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

grzybki

Dodane przez: goshia

Marynowane grzybki

Odrobina lata zamknięta w słoiku

grzyby

Dodane przez: mariosylwia

Grzybki marynowane

bardzo dobre o łagodny smaku

Marynowane borowiki

Dodane przez: Kloruś

Marynowane borowiki (grzybki)

Dzisiejszy wypad do lasu zaowocował...

grzyby marynowane w occie

Dodane przez: agnieszka8883

Marynowane grzybki

Uwielbiam grzyby! Uwielbiam zabierać...

grzybki marynowane

Dodane przez: kasienka1987

grzybki marynowane

przysmak z lasu .

Grzybki leśne marynowane

Dodane przez: alaaa

Grzybki leśne marynowane

Leśne grzybki w octowej zalewie...