Gruszki pieczone z lodami waniliowymi i czekoladowymi posypane wiórkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gruszkę myjemy, wycieramy. Przekrajamy na pół wyciągamy gniazda nasienne i robimy dołeczek łyżką.
Posypujemy cukrem do środka. Kładziemy gruszki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy 15 minut aż na biorą ładnego koloru i zaczną robić się miękkie.
Wyciągamy gruszki kładziemy na jakiś talerzyk ( '' delikatnie'' mówiąc muszą troszkę przestygnąć, ale nie zupełnie ). Do ciepłych połówek wkładamy 1 gałkę lodów waniliowych i posypujemy cynamonem, a do drugiej gałkę lodów czekoladowych i posypujemy wiórkami kokosowymi ).
Komentarze