Gruszki pieczone z lodami waniliowymi i czekoladowymi posypane wiórkami i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najsmaczniejszy deser na ciepło!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża gruszka
    lody waniliowe ( 1 gałka )
    lody czekoladowe ( 1 gałka )
    cynamon ( do posypania )
    cukier pół łyżki
    wiórki kokosowe ( do posypania )

Gruszki pieczone z lodami waniliowymi i czekoladowymi posypane wiórkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę myjemy, wycieramy. Przekrajamy na pół wyciągamy gniazda nasienne i robimy dołeczek łyżką.
    Posypujemy cukrem do środka. Kładziemy gruszki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy 15 minut aż na biorą ładnego koloru i zaczną robić się miękkie.
    Wyciągamy gruszki kładziemy na jakiś talerzyk ( '' delikatnie'' mówiąc muszą troszkę przestygnąć, ale nie zupełnie ). Do ciepłych połówek wkładamy 1 gałkę lodów waniliowych i posypujemy cynamonem, a do drugiej gałkę lodów czekoladowych i posypujemy wiórkami kokosowymi ).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy