1 porcja łososia ( w zależności kto ile zjada)
0,5 avocado
3 duże pieczarki
warzywa : marchewka,fasolka szparagowa, brokół
sól, pieprz, zioła
1 plaster cytryny
Grillowany łosoś z zapiekanym avocadi i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1..
Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Awokado umyć, położyć na desce, przekroić poziomo na pół. Otworzyć awokado delikatnie okręcając owoc. Usunąć pestkę.
Doprawić solą i pieprzem. We wgłębienia wsadzić pokrojone pieczarki i zapiekać około 13 minut. Łososia myjemy, opruszamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Następnie grillujemy około 6 minut z każdej strony, w tym samym czasie gotujemy warzywa w osolonej wodzie około 8 minut . Przed podaniem łososia można skropić cytryną lub dodać plasterek na wierzch.
Komentarze