Grillowany łosoś z zapiekanym avocadi i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszny i zdrowy posiłek

  • 30 min

Składniki:

  • 1 porcja łososia ( w zależności kto ile zjada)
    0,5 avocado
    3 duże pieczarki
    warzywa : marchewka,fasolka szparagowa, brokół
    sól, pieprz, zioła
    1 plaster cytryny

Grillowany łosoś z zapiekanym avocadi i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .
    Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Awokado umyć, położyć na desce, przekroić poziomo na pół. Otworzyć awokado delikatnie okręcając owoc. Usunąć pestkę.
    Doprawić solą i pieprzem. We wgłębienia wsadzić pokrojone pieczarki i zapiekać około 13 minut. Łososia myjemy, opruszamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Następnie grillujemy około 6 minut z każdej strony, w tym samym czasie gotujemy warzywa w osolonej wodzie około 8 minut . Przed podaniem łososia można skropić cytryną lub dodać plasterek na wierzch.

Komentarze

Podobne przepisy