Grillowana piers kurczaka w ziołach

0 (0 ocen)

  • 45 min

PO PROSTU PYSZNIE.....

  • 45 min

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka,

    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

    1 łyżeczki suszonej bazyliiszczypta oregano,
    przyprawa do mies grillowanych
    szczypta soli
    pieprz

Grillowana piers kurczaka w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Delikatnie rozbic tłuczkiem-pokroic na mniejsze kawałki. Czosnek rozgnieść i natrzeć nim mięso. Przyprawy oraz oliwę wymieszać. Powstałym sosem nasmarować piersi kurczaka. Mięso przełożyć do miski i na pół godziny wstawić do lodówki. Po upływie wskazanego czasu, mięso przełożyć na rozgrzany grill. Piersi kurczaka grillować z obu stron przez ok 30 minut. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy