Grillowana pierś z kurczaka w aromatycznych ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniczku papierowym i przekrawamy na równe części ( cztery filety). Każdy z nich nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem, posypujemy koprem włoskim oraz skórką z cytryny. W 2-3 łyżkach oliwy rozprowadzamy roztarty czosnek i polewamy filety. Odstawiamy do marynaty.
Kaszę gotujemy na sypko. Obieramy marchew i kroimy w plasterki, oraz kroimy łodygi selera. Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę dodajemy warzywa i krótko podsmażamy, doprawiamy sola i pieprzem. Odcedzamy kaszę i dodajemy do warzyw mieszamy. Grillujemy piersi na patelni lub grillu lub smażymy. Nakładamy kaszę z warzywami a na wierzch układamy pociętą w paski pierś z kurczaka. Smacznego!
Komentarze