Gołąbki z bulgurem i dynią

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejny przepis z naszą ulubioną kaszą. Tym razem postawiliśmy na gołąbki z dodatkiem dyni. Cud, miód, malina

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy bulgur
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    200 g miąższu z dyni
    natka pietruszki
    250 g wieprzowego mielonego mięsa
    10 liści kapusty coolwrap
    500 ml rosołu drobiowego
    sól, pieprz

Gołąbki z bulgurem i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki z bulgurem i dynią 1. Kaszę gotujemy na sypko. Odcedzamy, studzimy, przekładamy do miski.
    Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym w kostkę miąższem z dyni. Studzimy, dodajemy do kaszy.
    Posiekaną natkę dodajemy razem z mięsem do kaszy.
    Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Liście kapusty lekko sparzamy, studzimy.
    Farsz układamy na każdym liściu i zawijamy.
    Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rosołem, pieczemy 90 min pod przykryciem w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U nas grzybowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy