GALARETKOWIEC

0 (0 ocen)

pyszne ciasto ktore znika w mig

Składniki:

  • 1duze op. herbatnikow , 2op. budyniu smietankowego lub waniliowego , 1l mleka , 1op. delicji , 250g margaryny , po 2galaretki wisniowe , brzoskwiniowe i truskawkowe

Galaretkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka i budyniu przygotowac gesty krem , po czym wsypac 2galaretki wisniowe i podgrzewac az sie calkiem rozpuszcza. Mase odstawic do ostygniecia.
  • 2. Pozostale galaretki przygotowac wedlug przepisu na opakowaniu.Margaryne utrzec , po czym stopniowo dodawac wystudzona mase budyniowa , stale miksujac.
  • 3. Dno tortownicy o srednicy 26cm wylozyc herbatnikami , rozsmarowac na nich 1/2kremu , a na nim rozlozyc delicje , po czym calosc zalac tezejaca galaretka truskawkowa.
  • 4. Gdy galaretka calkowicie zastygnie , rozsmarowac na niej pozostaly krem budyniowy. na wierzch wylac tezejaca galaretke brzoskwiniowa. Calosc wstawic do lodowki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy