Galaretka z pysiowym budyniem

0 (0 ocen)

Prosty i elegancki deser , którym można ugościć naszych gości.

Składniki:

  • składniki na 6 pucharków
    2 galaretki truskawkowe
    400ml gorącej wody
    2 budynie waniliowe
    400mln soku zielonego Pysio
    400ml mleka + 1łyża cukru

    owoce
    kolorowe jadalne posypki do dekoracji

Galaretka z pysiowym budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka 1. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i rozlewamy do pucharków. Dodajemy różne owoce i pozostawiamy do całkowitego stężenia.
  • budyń 2. 0,5 szklanki soku odlewamy, a resztę wlewamy do garnka, zagotowujemy. Jeden budyń rozpuszczamy w pozostawionym zimnym soku i wlewamy do gotującego soku. Mieszamy aby nie było grudek w budyniu. Ciepły budyń przekładamy na mocno schłodzoną galaretkę i szybko wstawiamy do lodówki. Następnie drugi budyń gotujemy na mleku i wylewamy na zielony owocowy budyń w pucharkach.
    Po wystudzeniu ozdabiamy nasz deser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy