Frykadelki z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie danie w sam raz nadające się na obiad lub kolację.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag filetów z kurczaka
    ● 20 dag śmietany
    ● 2 kromki chleba tostowego
    ● po 2 łyżki posiekanej melisy cytrynowej i natki pietruszki
    ● 3 łyżki soku z cytryny
    ● 4 łyżki oleju
    ● sól
    ● pieprz

Frykadelki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • frykadele 1. 1.Chleb kroimy w kostkę.
    Wkładamy do śmietany. Filety
    myjemy, osuszamy papierowym
    ręcznikiem i drobno kroimy.
    Miksujemy na gładką
    masę z chlebem w śmietanie,
    zieleniną, łyżeczką soli, odrobiną
    pieprzu i sokiem z cytryny.

    2. Wilgotnymi dłońmi z masy
    formujemy ok. 12 podłużnych
    kotletów. Na patelni
    rozgrzewamy resztę oleju
    i smażymy kotlety po ok.
    5 minut z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy