Frykadelki drobiowe z porem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Pyszne i chrupiące kotleciki z mięsa mielonego w tym przypadku drobiowego z dodatkiem sporej ilości pora. Pyszny i prosty do przygotowania obiad dla całej rodziny który robi się dość szybko. Nam najlepiej smakują z ziemniakami puree i mizerią.

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 400 gramów mięsa drobiowego mielonego
    100 gramów pora
    1 jajko
    sól
    pieprz
    szczypta gałki muszkatołowej
    1 czubata łyżka mąki kukurydzianej lub pszennej plus do panierowania
    3 łyżki zimnej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Frykadelki

Frykadelki drobiowe z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroimy w drobną kosteczkę.
    Do miski przekładamy mięso mielone wraz z przyprawami, jajkiem łyżką mąki, wodą i pokrojonym porem. Wyrabiamy na jednolitą masę.
    Odstawiamy na chwilę aby smaki się przegryzły.
    Następnie formujemy najlepiej zwilżonymi dłońmi podłużne kotleciki, każdy obtaczamy w mące i smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
    Świetnie smakują smażone na maśle klarowanym ale olej też może być.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso mielone Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować