Francuskie ślimaczki z serem i szynką

0 (0 ocen)

Przekąska na szybko.

Składniki:

  • płat gotowego ciasta francuskiego
    2 łyżki pikantnego ketchupu
    120 g szynki w plastrach
    opakowanie serka topionego w plastrach (użyłam takiego do tostów)
    dwie frankfurterki

Francuskie ślimaczki z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ślimaczki-krok I 1. Ciasto wyjąć z lodówki, delikatnie rozwinąć, posmarować ketchupem.
  • Ślimaczki-krok II 2. Na cieście rozłożyć szynkę.
  • Ślimaczki-krok III 3. Na szynce położyć ser i na brzegu frankfurterki. na drugim brzegu powinien zostać pasek ciasta bez farszu.
  • Ślimaczki-krok IV 4. Zwinąć cisto dość ciasno zaczynając od brzegu z kiełbaskami.
  • Ślimaczki-krok V 5. Pokroić ostrym nożem na 2 cm krążki i ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 *C, upiec na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy