Francuskie ślimaczki z serem i rodzynkami

4.5 (191 ocen)

Smaczne na ciepło i na zimno, znikają w kilka chwil.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 kostka chudego twarogu
    3 łyżki słodkiej śmietanki (30%)
    1 łyżeczka cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    spora garść rodzynków
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Francuskie ślimaczki z serem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg mieszamy ze śmietanką, cukrem białym i wanilinowym do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • 2. Masę serową rozprowadzamy równomiernie na cieście francuskim, pozostawiając wolne brzegi, posypujemy rodzynkami.
  • 3. Ciasto zwijamy w roladę i kroimy na równe plastry o szerokości ok. 2 cm (powinno wyjść mniej więcej 15 sztuk).
  • 4. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując pomiędzy nimi odstępy. Pieczemy 25 minut w temperaturze 200°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować