Francuskie precle z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekkie i chrupiące ciasto świetnie komponuje się z marmoladą, lubię takie śniadaniowe połączenia – a z kawą i jogurtem zachwycają - świetne na zimno i gorąco

  • 15 min

Składniki:

  • 225 g ( op. ) ciasta francuskiego
    4 łyżki marmolady – u mnie różana
    1 łyżka cukru
    2-3 łyżki mleka

Francuskie precle z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piec nastawiamy na 190 stopni , z termoobiegiem. Na blasze układamy papier do pieczenia.
    Ciasto rozwijamy , smarujemy marmoladą tniemy wzdłuż na 8 pasków. Zwijamy po dwa paski skręcając. Na koniec formujemy precla sklejając końce. Układamy na blasze smarujemy mlekiem ( lub jajem ) i obsypujemy cukrem.
    Pieczemy 15 minut.
    Podajemy zimne lub ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy