Francuskie świderki z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smacznie zakręcone

  • 20 min

Składniki:

  • 3 płaty ciasta francuskiego
    Marmolada koniecznie twarda o dowolnym smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuskie świderki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty ciasta rozwinąć i posmarować je marmoladą zostawiając przy jednym dłuższym boku 1,5 cm czystego ciasta. Następnie zwijać dłuższy bok w rulon w stronę nieposmarowanego miejsca, dokładnie docisnąć. Roladę pokroić w 2 cm małe ruloniki i układać na blasze marmoladą do góry. Piec w 220C do zrumienienia ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować