Francuskie ciastka z malinami i budyniem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na chrupiące pakieciki z ciasta francuskiego wypełnione budyniem oraz malinami. Świetny i prosty w przegotowaniu deser idealnie pasuje do szklanki mleka. Polecam

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    8 łyżek ugotowanego budyniu waniliowego (zimnego)
    garść malin
    żółtko
    garść płatków migdałowych

Francuskie ciastka z malinami i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania, rozwijamy i kroimy w 8 kwadratów. Na każdym kwadracie na środek wkładamy łyżkę budyniu i dwie maliny. Składamy ciasto na pół i zlepiamy brzegi. Na rogach robimy wzorek widelcem. Robimy tak z pozostałymi składnikami. Na koniec smarujemy ciastka roztrzepanym żółtkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy