Ciastka francuskie z budyniem i jagodami

5 (149 ocen)

Szybkie i pyszne ciastka :)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 opakowanie budyniu
    jagody lub dzem jagodowy własnej roboty
    jajko
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka francuskie z budyniem i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. Budyń gotujemy wg instrukcjii na opakowaniu.
    Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy na kwadraty.
    Na każdy kwadrat nakładamy łyżeczkę budyniu i łyżeczkę jagód.
    Ciastko składamy. Dociskamy widelcem. Smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Porady

Jagody można zamienić na inne owoce lub dzemy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ciasto francuskie Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować