Francuskie ciastka z budyniem i truskawkami

4.25 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Ekspresowe ciasteczka tylko z 3 składników.

Bardzo szybkie w przygotowaniu, bo wystarczy tylko ciasto francuskie, ugotowany budyń i kilka truskawek i przepyszna słodka przekąska gotowa!

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 budyń waniliowy
    500 ml mleka
    2 łyżki cukru
    200 g truskawek

    PONADTO :

    jajko do posmarowania
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Francuskie ciastka z budyniem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na 12 równych części.
    Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciepły nałożyc na ciasto francuskie.
    Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, pokroić w plastry.
    Na budyniu rozłożyć plasterki truskawek.
    Piec 20 minut w 200 stopniach.
    Wystudzić na kratce, posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Truskawki Budyń waniliowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować