Super chrupiące babeczki z pysznym kremem. Zapraszam
2 godz.
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
100 g gotowego ciasta francuskiego
100 ml schłodzonej śmietanki 30 %
1 łyżka cukru pudru
1 deser dwuwarstwowy - krem czekoladowy z sosem o smaku orzechów pistacjowych de Luxe Muller
garść pistacji
listki mięty
Francuskie babeczki z kremem de luxe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego, wkładamy je do wgłębień w blaszce na babeczki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy. Jeśli spody za bardzo się podniosły to delikatnie je rozbijamy tworząc kształt babeczki. Schłodzoną śmietankę miksujemy razem z cukrem na sztywno a następnie dodajemy deser i chwilę razem miksujemy. Napełniamy spody kremem i wstawiamy do lodówki. Pistacje drobniutko siekamy i przed podaniem posypujemy nimi babeczki. Dekorujemy miętą. Przechowujemy w lodówce.
Komentarze