Francuskie babeczki z kremem DE LUXE

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Super chrupiące babeczki z pysznym kremem. Zapraszam

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g gotowego ciasta francuskiego
    100 ml schłodzonej śmietanki 30 %
    1 łyżka cukru pudru
    1 deser dwuwarstwowy - krem czekoladowy z sosem o smaku orzechów pistacjowych de Luxe Muller
    garść pistacji
    listki mięty

Francuskie babeczki z kremem de luxe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego, wkładamy je do wgłębień w blaszce na babeczki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy. Jeśli spody za bardzo się podniosły to delikatnie je rozbijamy tworząc kształt babeczki. Schłodzoną śmietankę miksujemy razem z cukrem na sztywno a następnie dodajemy deser i chwilę razem miksujemy. Napełniamy spody kremem i wstawiamy do lodówki. Pistacje drobniutko siekamy i przed podaniem posypujemy nimi babeczki. Dekorujemy miętą. Przechowujemy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy