Fioletowe chipsy

  • wyświetlono: 168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Domowa wersja smacznej przekąski.

kada
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

4 duże fioletowe ziemniaki
oliwa z oliwek
sól morska
zioła prowansalskie

Sposób przygotowania przepisu:

Fioletowe chipsy

  • 1. Ziemniaki myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy jeden obok drugiego na blaszce do pieczenia, skrapiamy oliwą i posypujemy solą i ziołami prowansalskimi, Pieczemy ok 12 min w 220 st. Smacznego!

Porady

Możemy użyć batatów lub zwykłych ziemniaków, gdyż fioletowe ciężko zdobyć.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chipsyfioletowe

Komentarze

Podobne przepisy

chipsy

Dodane przez: marta625

Chipsy z buraka dla niemowląt

Zdrowe chipsy, które mogą jeść...

Chipsy z jarmużu

Dodane przez: rzelkazag

Chipsy z jarmużu

Zdrowa przekąska z jarmużu.

Chipsy z żółtego sera

Dodane przez: Marzena13

Chipsy z żółtego sera

Chrupiący dodatek kanapek lub jako...

Obierki ziemniaczane a'la  chipsy

Dodane przez: buciol78

Obierki ziemniaczane a'la chipsy

Wyrzucacie obierki z ziemniaków?...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Szybkie chipsy z tortilli i ajwaru

Kto nie lubi szybkich przekąsek,...

Chipsy chicharron

Dodane przez: Kasia Pichci

Chipsy Chicharron

Chipsy Chicharron czyli smażone...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE