Filety z ziołami i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robimy zalewę: do 1 litra
zimnej wody wsypujemy po
łyżeczce ziół, mieszamy. Filety
dokładnie myjemy, zanurzamy
w zalewie. Wkładamy
do lodówki na dobę.
2.Filety osączamy, oprószamy
solą i pieprzem. Posypujemy
ziołami. Gotujemy na
parze ok. 30 minut. Biały sos
przygotowujemy według
przepisu na opakowaniu, dodajemy
posiekany koperek,
mieszamy. Polewamy wyłożone
na talerze filety.
3.Warzywa na surówkę myjemy.
Liście sałaty rwiemy
na kawałki, oliwki osączamy,
pomidory, ogórki, rzodkiewkę
i papryki kroimy. Wszystko
mieszamy, doprawiamy
do smaku i polewamy sosem
ziołowo-koperkowym.
Komentarze