Filet z dorsza w koperkowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Smażoną, panierowaną rybę zna każdy z nas. Ryba lubi towarzystwo kopru i cytryny, postanowiłam więc wykorzystać to dodając koperek do panierki. Po usmażeniu skrapiamy ją cytryną, najlepiej smakuje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty:).

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 rybne filety bez skóry, u mnie dorsz
    1/2 szklanki bułki tatej
    1/4 szklanki mąki kukurydzianej
    1 pęczek koperku
    1 jajko
    sól, pieprz
    cytryna
    olej

Filet z dorsza w koperkowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą mieszamy z mąką kukurydzianą i posiekanym drobno koperkiem. W drugiej misce widelcem rozmącamy jajko.
  • 2. Rybę nacieramy solą i pieprzem. Maczamy w jajku, panierce, ponownie w jajku i panierce. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po około 5 minut z każdej strony, do zarumienienia. Przed podaniem skrapiamy cytryną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy