Filet z boczniakami i papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sprawdzony przepis na pyszny obiad.

Składniki:

  • ● 2 woreczki ryżu
    ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 2 kolorowe papryki
    ● 25 dag boczniaków
    ● duża cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 6 łyżek oleju
    ● sól
    ● kolorowy pieprz
    ● 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    ● łyżka curry
    ● 2 łyżki przyprawy do kurczaka
    ● 2 łyżki sosu chili z czosnkiem
    ● 1 szkl. natki pietruszki

Filet z boczniakami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, papryki i boczniaki myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Cebulę i czosnek obieramy. Czosnek kroimy w plasterki, a cebulę w półplasterki.
  • 2. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Mięso wkładamy na rozgrzany w głębokiej patelni olej, oprószamy przyprawami, dodajemy sos chili. Smażymy, mieszając.
  • 3. Dodajemy warzywa i grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając. Mieszamy z ryżem i posiekaną natką pietruszki.

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy