Bułeczki nadają się świetnie na zimowe wieczory. Są cieplutkie i chrupiące. Zawarte w nich warzywa chociaż odrobinę przypominają nam lato.
40 min
Składniki:
30 dag mięsa mielonego
3 bułki
szklanka strąków fasolki szparagowej
1/2 małej cukinii
1 mała cebula
1/3 czerwonej papryki
1 mały pomidor
3 plastry sera żółtego
natka pietruszki
pieprz
sól
chili w proszku wedle uznania
1 łyżeczka oleju
Faszerowane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzewamy olej, wykładamy mielone mięso i smażymy około 5 minut wraz z solą, pieprzem, chili i posiekaną cebulką.
2.Do mięsa dodajemy umyte warzywa: pokrojoną fasolkę, pomidorka, paprykę, cukinię oraz posiekaną natkę pietruszki. Smażymy około 20 minut.
3.Bułeczkom odcinamy górną część i wyjmujemy miąższ. Do środka nakładamy farsz i przykrywamy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Porady
Bułeczki można przyozdobić natką pietruszki lub bazylią.
Komentarze