Bułeczki faszerowane mięsem mielonym

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Sycąca ciepła kolacja - szybka do przygotowania!

  • 30 min

Składniki:

  • 10 bułeczek kajzerek
    50 dag mięsa mielonego
    10 pieczarek
    2 cebule
    10 plastrów żóltego sera
    sól
    pieprz
    majeranek
    oregano
    papryka słodka
    mleko - około 1/4 szklanki
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bułeczki faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy górę każdej bułeczki. Wyciągamy z niej miąższ. Miąższ zalewamy mlekiem i mieszamy , tak aby powstała gęsta masa. Mięso podsmażamy razem z pokrojoną cebulką i startymi na tarce o grubych oczkach pieczarkami.Następnie dodajemy masę z bułek. Mieszamy dokładnie. Doprawiamy. Dusimy całość kilka minut. Faszerujemy bułeczki mięsem , na wierzch kładziemy po plasterku sera żółtego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180stopni około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować