PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pierś Indycza z Niespodziankąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/88/38c527d0686bf76f4b5c6a04a6bba3bd5224e6b7.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/faszerowana-piers-indycza-3
40-50 dkg piersi z indyka
400 g szpinaku mrożonego ze śmietaną /lidl/
100 śmietany 18 %
75 g pomidorów suszonych ze słoika
świeży rozmaryn
1/2 małej cukinii
4 plasterki sera żółtego królewskiego
10 dkg masła
5 ziemniaków
sól
chilli
olej rzepakowy
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania przepisu:
Pierś Indycza z Niespodzianką
1.
Pierś przekroić przez połowę ale tak by nie przekroić jej do końca powinna zostać w jednym płacie , rozbić tłuczkiem , ale nie za mocno , mięso doprawić solą , chilli, na jedną część płata położyć pokrojone w paski pomidory, cukinie pokrojoną w plasterki, kilka gałązek rozmarynu i ser żółty. Drugą połową płata przykryć zawartość .Szpinak wymieszać ze śmietaną doprawić do smaku solą.Do naczynia żaroodpornego dać masło na to położyć nafaszerowaną pierś indyczą , zalać to wszystko szpinakiem przykryć pokrywą i piec około 1 h w temp.180 * C na termoobiegu .Ziemniaki pokroić w cząstki wyłożyć na brytfankę doprawić solą posypać ziołami , skropić olejem i piec w piekarniku jednocześnie z piersią z indyka.......
Porady
Bardzo polecam to danie .....jest smaczne i proste w przygotowaniu , danie jest na 4 porcje
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze