Pierś indycza z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś przekroić przez połowę ale tak by nie przekroić jej do końca powinna zostać w jednym płacie , rozbić tłuczkiem , ale nie za mocno , mięso doprawić solą , chilli, na jedną część płata położyć pokrojone w paski pomidory, cukinie pokrojoną w plasterki, kilka gałązek rozmarynu i ser żółty. Drugą połową płata przykryć zawartość .Szpinak wymieszać ze śmietaną doprawić do smaku solą.Do naczynia żaroodpornego dać masło na to położyć nafaszerowaną pierś indyczą , zalać to wszystko szpinakiem przykryć pokrywą i piec około 1 h w temp.180 * C na termoobiegu .Ziemniaki pokroić w cząstki wyłożyć na brytfankę doprawić solą posypać ziołami , skropić olejem i piec w piekarniku jednocześnie z piersią z indyka.......
Porady
Bardzo polecam to danie .....jest smaczne i proste w przygotowaniu , danie jest na 4 porcje
Komentarze