Faszerowana cukinia

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

lekka idealna na obiad lub kolacje

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia
    szklanka kaszy kuskus
    papryka czerwona
    kukurydza
    cebula
    słonecznik łuskany
    wegeta
    parmezan

Faszerowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie kroimy na pół wzdłuż wydrążamy miąż . Na patelni podsmażamy cebule na złoty kolor dodajemy pokrojoną paprykę kukurydze na końcu dodajemy drobno pokrojony miąż z cukinii. przyprawiamy sola pieprzem.dodajemy słonecznik. Szklankę kuskusa zalewamy szklanką wody z wegetą (gorącą) i przykrywamy talerzykiem aż kasza wyciągnie cała wodę dodajemy do farszu mieszamy i faszerujemy cukinie. Posypujemy parmezanem i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut.

Porady

tak naprawdę można dodać każde warzywa na jakie ma się ochotę tak samo parmezan można zastąpić innym serem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy