Fasolkowe paluszki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiedyś robiłam podobnie kurczaka, teraz pomyślałam że może spróbuję tak samo z fasolką szparagową i przyznam że efekt był super :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Fasolka szparagowa (ilość wg uznania)
    2 jajka
    przyprawa "kucharek"
    bułka tarta
    olej do smażenia

Fasolkowe paluszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową opłukać, poodcinać końcówki i ogonki. Strączki podzielić na kawałki długości mniej więcej 5-6 cm.
    Paluszki fasolkowe podgotować ok. 10 min w osolonej wodzie i odcedzić.
    Gotową fasolkę moczyć w rozkłóconym jajku z dodatkiem kucharka, bułce tartej i wrzucać na rozgrzany głęboki olej.
    Smażyć do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wybierać na druszlak aby odsączyć z nadmiary oleju.
    Podawać jako przekąskę na ciepło ;)

Porady

Fasolkowe paluszki można podawać z kaczupem lub surówką z marchewki ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy