Fasolka w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję jako dekorator w sklepie odzieżowym i bardzo lubię swoją pracę. Jestem szczęśliwą mężatką i w wolnych chwilach lubię gotować dla męża. Fasolka jest bardzo prosta i tania.

Składniki:

  • ● 40 dag fasoli Jaś
    ● 1/2 kg mięsa, np. łopatki
    ● 1 kiełbasa zwyczajna
    ● 1 czerwona papryka
    ● 2 pomidory
    ● 1 cebula
    ● 20 dag marchewki z groszkiem
    ● przecier pomidorowy
    ● maggi
    ● sól, pieprz
    ● 2 szklanki wody
    ● łyżka mąki
    ● tłuszcz do smażenia

Fasolka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka w sosie pomidorowym 1. Fasolę dzień wcześniej zalewamy
    wodą i odstawiamy
  • 2. Mięso i cebulę kroimy w niewielką
    kostkę i smażymy. Pozostałe
    składniki również kroimy
    w kost kę. W tym czasie gotujemy
    fasolę.
  • 3. Mięso przekładamy do garnka
    z fasolą, zalewamy wodą,
    dodajemy maggi, pieprz i sól.
    Mieszamy i gotujemy na małym
    ogniu ok. 20 minut.
  • 4. Do fasoli z mięsem dodajemy
    pokrojoną kiełbasę, pomidory,
    paprykę i marchewkę z groszkiem. Dodajemy przecier pomidorowy.
    Gotujemy ok. 20 minut,
    a na koniec zaklepujemy mąką,
    by potrawa zgęstniała. Podajemy
    z pieczywem.

Porady

Kiełbasę przed dodaniem do fasoli możemy podsmażyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy