Fasolka szparagowa z pieczarkami i tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zieloną fasolkę z sosem pieczarkowym bardzo lubimy. Polecam jako danie obiadowe.

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
    1/2 cebuli
    5-6 pieczarek
    200 ml śmietany 30%
    kilka gałązek tymianku
    1 łyżka oleju
    2 łyżki masła
    sól, pieprz, cukier

Fasolka szparagowa z pieczarkami i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować na chrupko w wodzie z solą i cukrem.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać pieprz, sól, umyte, pokrojone w plastry pieczarki i chwilę dusić.
  • 3. Dodać tymianek i śmietanę. Gotować do zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawić.
  • 4. Fasolkę wyłożyć na talerz i polać sosem.

Komentarze

Podobne przepisy