Ekspresowy mazurek bez dodatku cukru

0 (0 ocen)

Naprawdę bardzo smaczny. Do tego bez dodatku cukru i bezglutenowy. Gorąco zachęcam do przyrządzenia go nie tylko na Święta :)

Składniki:


  • 180 g pełnoziarnistej mąki teff
    żółtko
    40 g nierafinowanego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem)
    3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego
    łyżeczka syropu z agawy

    słoiczek ok. 260g kwaśnego, niesłodzonego dżemu (ja użyłam ekologicznego dżemu z agrestu)
    200 g masy marcepanowej

Ekspresowy mazurek bez dodatku cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę (o wymiarach 12 x 35 cm).

    Przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy kuleczkami do pieczenia.

    Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.

    Odstawiamy do ostudzenia.

    Wystudzony spód smarujemy dżemem i przykrywamy rozwałkowaną masą marcepanową.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy