Eklerki z kremem toffi

0 (0 ocen)

Przepyszne w sam raz do kawki

Składniki:


  • 1 szkl wody
    1/2 kostki margaryny Kasia
    1 cukier wanilinowy Dr Oetkera
    1 szkl mąki
    5 jajek

    Krem Toffi Dr Oetkera
    300 ml mleka

Eklerki z kremem toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wgenyd 1. Wykonanie ;

    Margarynę , wodę i cukier wanilinowy rozpuścić , dodać mąkę szybko mieszając aż ciasto zgęstnieje.
    Ciasto ostudzić , dodawać po jednym jajku ubijając mikserem.
    Rękaw cukierniczy napełnić ciastem i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać dowolne kształty eklerków .
  • 2. Piec w temp 190 st około 20 minut , mają być złociste.
  • image-1pyf330 3. Krem ubić według przepisu na opakowaniu .
    Eklery przeciąć na pół , rękaw cukierniczy napełnić kremem i nadziewać .
    Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy