Drobiowe pulpeciki z dynią, kabaczkiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 13 min

Drobiowe pulpeciki to propozycja na zdrowy, szybki i bardzo smaczny obiadek dla dorosłych i dzieci - mojemu 10mies. synkowi bardzo smakowały (dla niego zrobiłam je bez Kucharka i pieprzu kolorowego)

  • 13 min

Składniki:

  • Składniki na około 24 pulpeciki:
    65 dkg mielonego fileta z kurczaka
    100 g dyni (obranej i wydrążonej)
    100 g kabaczka (obranego i wydrążonego)
    2 jajka
    mała marchewka
    1 szklanka bułki tartej
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    przyprawa do dań Kucharek

Drobiowe pulpeciki z dynią, kabaczkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Wszystkie składniki łączymy razem i dokładnie wyrabiamy.
  • 3. Z powstałej masy formujemy pulpeciki i gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem masła lub oleju.

Porady

Możemy je podać z sosem np. koperkowym, ziemniaczkami i sezonową surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy