Drobiowe kotlety mielone z bobem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Takie mielone to pomysł na szybki i smaczny niedzielny obiad. Dodany do nich bób to smaczne urozmaicenie i dobry sposób na przemycenie bobu nieprzepadającym za nim a lubiącym tradycyjne mielone (jak np. mój mąż) ;)

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki na około 15 kotletów:
    800 g mielonego fileta z kurczaka
    1 szklanka mrożonego bobu
    cebula
    1/3 szklanki bułki tartej
    1/3 szklanki mleka
    50 g sera żółtego
    2 jajka
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
    sól
    pieprz czarny mielony
    czosnek granulowany
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia

Drobiowe kotlety mielone z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bóg gotujemy według przepisu na opakowaniu a następnie obieramy z łupinek.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu.
  • 3. Bułkę tartą zalewamy mlekiem, dodajemy mięso mielone, bób, starty na tarce ser żółty, jajka, przyprawiamy, wyrabiamy ręką.
  • 4. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy