drobiowe kebabczety z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Trochę odmienione mielone, chude z drobiowego mięska, wzbogacone papryką i koperkiem. Polecam podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego drobiowego
    1 jajko
    2 łyżki kaszy manny
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 pęczka koperku
    bułka tarta
    biały pieprz
    sól

Drobiowe kebabczety z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z jajkiem, kaszą manną i przyprawami. Koperek posiekać, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do mięsa i wymieszać. Z masy mięsnej formować wałeczki i obtaczać w bułce tartej.
  • kebabczety 2. Smażyć na patelni, najlepiej grillowej powoli na złoty kolor z każdej strony.

Komentarze

Podobne przepisy