Domowy rosół

  • wyświetlono: 262 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny, rozgrzewający rosół idealny na jesienne dni.

profilowe
  • 6 porcje
  • 180min
  • Łatwy

Składniki

3 marchewki
2 pietruszki
Mały seler
Por
Pieprz
Jarzynka
Średnia cebula
Makaron nitki Lubella

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy rosół

  • 1. Porcję rosołową umyć i dokładnie oczyści. Warzywa obrać, umyć. Do garnka wlać 3,5 - 4 litry wody, doprowadzić do wrzenia. Do wrzątku włożyć oczyszczoną porcję rosołową, następnie marchew, pietruszkę i seler. Dodajemy około 3 łyżeczek jarzynki. Gotować na bardzo małym ogniu około 2 godzin. W tym czasie należy opalić cebulę (można zrobić to na starej patelni lub piecu kuchennym). Opaloną cebulę dodajemy wraz z kawałkiem pora do rosołu. Doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy jeszcze 1-1,5 godziny.
    Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Dla smaku możemy dodać również maggi w płynie oraz liście lubczyku.
    Smacznego ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rosółdomowe chwile z lubella

Komentarze

Podobne przepisy

rosol

Dodane przez: ladygoga

Domowy rosół

Dla mnie najlepiej smakuje z makaronem...

ROSÓŁ DOMOWY

Dodane przez: JOANNA 55a

ROSÓŁ DOMOWY

pyszniutki, w moim rodzinnym domu...

Rosół domowy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Rosół domowy

Klasyka wśród zup.Doskonały na...

image-1ties75

Dodane przez: ola2734

Domowy rosół

Robię go w każdą niedziele .

Rosól z domowym makaronem

Dodane przez: teresa-kr

Rosół z domowym makaronem

Do swojskiej kury najlepszy domowy...

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Rosół z domowym makaronem

Zrobiłam rosół na prawdziwej kurze,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE