Domowy paprykarz z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 25 min

jest bardzo prosty w przygotowaniu, kupny nie może się z nim równać

  • 25 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka
    1 woreczek ryżu
    2 marchewki
    1 cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    przyprawy:
    sól,
    pieprz,
    słodka (1 łyżeczka)
    ostra papryka (1/2 łyżeczki)

    olej do smażenia

Domowy paprykarz z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
  • 2. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju.
  • 3. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do cebuli, chwilę podsmażyć i zalać 1 szklanką wody. Pogotować około 5-10 minut.
  • 4. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić solą, pieprzem i obiema paprykami.
  • 5. Dodać tuńczyka, ryż i dobrze wymieszać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy