Domowe zapiekanki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wcale nie trzeba biegać do budki z daniami na wynos, aby zjeść zapiekankę.

Składniki:

  • ● 4 bagietki
    ● 30 dag żółtego sera
    ● 8 pieczarek
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● 2 czerwone papryki
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    ● keczup

Domowe zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy
    i drobno kroimy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Szczypiorek myjemy, osuszamy
    i kroimy w ok. 2,5-cm kawałki.
    Papryki myjemy, usuwamy
    gniazda nasienne.
    Miąższ kroimy w cienkie
    paski o długości 2,5-cm.
  • 2. Bagietki kroimy wzdłuż na
    pół. Wykładamy po porcji pieczarek,
    kukurydzy, sera, papryki
    oraz szczypiorku. Następnie pieczemy ok. 25 minut
    w temperaturze 190 °C. Polewamy
    odrobiną keczupu.

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy